Quilling- cuvant de inceput...

 Sunt Alexandru si de curand am descoperit frumoasele tehnici ale quilling-ului si decoupage-ului. Sunt 2 pasiuni frumoase pe care vreau sa le impartasesc cu dumneavoastra.In cele ce urmeaza va voi prezenta o mica istorie a acestor arte si cateva din creatiile mele.

duminică, 14 noiembrie 2010

Istoria quilling-ului

  Este o forma de artă care implică utilizarea de benzi de hârtie care sunt rulate şi lipite împreună pentru a crea modele decorative.
  PAPER-rulare , FILIGRAN şi QUILLING sunt toate numele care s-au dat acestui mesteşug în istoria sa lungă.
  Meşteşugul a devenit din ce în ce mai popular şi pot fi găsite numeroase lucrări în galeriile de artă din toata lumea, ” QUILLING-ul“ fiind o artă care este practicată atât de tineri cât şi de bătrâni. Unele surse indică faptul că acest mestesug a fost practicat in Egiptul Antic. Este distractivă, accesibilă tuturor şi am găsit-o a fi destul de relaxantă. Sper ca această introducere pentru QUILLING v-a trezit o scânteie de interes şi veţi începe să aveţi o imaginaţie mult mai creativă decât a mea.  
   Instrumentele necesare pentru acest meştesug, în România, se găsesc în magazinele de hobby, seturi de quilling, care conţin fâşiile de hârtie şi acul acela special. Dar chiar, voi puteţi face aceste ace din ace de cusut lâna, din acelea cu capătul mai mare, pe care le-am tăiat la capătul opus vârfului cu un patent. Aşa ajungeţi să aveţi un ac cu capătul ca o furculiţă... Mai e nevoie şi de liniarul cu cele 7 cerculeţe de dimensiuni diferite care ne ajută să facem mai multe modele de o singură mărime.

7 comentarii:

 1. foarte frumoase!!!
  felicitari!
  spor in continuare!!

  RăspundețiȘtergere
 2. sincer adevarat,sunt frumoase dar costa ffff mult un acusor speciaal pentru quilling costa 20 lei iar eu mi-am facut acasa,hartia colorata taiata 23(mica,subtire)
  hartia mare colorata taiata 70 lei....

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi poti spune te rog unde sunt cateva magazine cu meteriale de quilling? Mersi fain, Elena

  RăspundețiȘtergere
 4. felicitari!o pasiune deosebita!

  RăspundețiȘtergere
 5. daniela
  foarte frumos, eu am descoperit aceasta arta acum cateva ziele, cand fetitei mele i s-a cerut la scoala sa faca marisoare manuale. am ramas mirata si entuziasmata de ce pot sa iasa dintr-un ac cu urechile rupte si fasii de hartie colorata.

  RăspundețiȘtergere
 6. http://www.galeriacreativ.ro/galeriacreativ/eshop/7-1-Hobby-Creativ-Indemanare/163-2-Tehnica-Quilling acesta este locul de unde mi-am cumparat eu.sunt foarte ieftine....

  RăspundețiȘtergere
 7. Desi sunt in varsta si eu ma relaxez lucrand quilling[felicitari , martisoare ,tablouri\Daca ai putina imaginatie si vointa este imposibil sa nu realizati lucruri frumoase .materiale si ustensile mi-am procurat din librarii sau dintr-un magazin ,,Hobby Art,,din TARGU MURES LA COMANDA PRIN INTERNET. SUNT OAMENI SERIOSI SI CINSTITI SI ONOREAZA COMENZILE IMEDIAT CAND AU MATERIALE IN STOC SAU TE ANUNTA DACA NU AU SI CAT TIMP TREBUIE SA MAI ASTEPTI.VA DORESC SUCCES!

  RăspundețiȘtergere