Quilling- cuvant de inceput...

 Sunt Alexandru si de curand am descoperit frumoasele tehnici ale quilling-ului si decoupage-ului. Sunt 2 pasiuni frumoase pe care vreau sa le impartasesc cu dumneavoastra.In cele ce urmeaza va voi prezenta o mica istorie a acestor arte si cateva din creatiile mele.

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Bonsai - Paper mache...

Bonsaiul l-am facut prin metoda paper mache. Am facut scheletul din sarma; am facut un aluat din 1 cana faina si 1 cana apa, am imbracat fiecare ramura in hartie pe care am uns-o si modelat-o cu aluatul din faina. Frunzele si florile si pasarea colibri le-am facut prin tehnica origami... Si iata ce a iesit..



sâmbătă, 27 noiembrie 2010

marți, 23 noiembrie 2010

marți, 16 noiembrie 2010

Ingeras..


Ingerasul poate fi folosit si in perioada sarbatorilor de iarna ca varf de brad.

Tablou flori...

Am inceput deja sa ma descurc mai bine, nu imi mai ia atat de mult pana fac un tablou. Acesta l-am facut cam in 2-3 h.
  
 Dimensiune tablou 16*24,5cm, latime rama 1 cm.



luni, 15 noiembrie 2010

Tablou maci...

  Inca un tablou la care m-am jucat, l-am confectionat prin metoda quilling si pentru petalele florilor am folosit o alta metoda numita husking. O tehnica care presupune infasurarea fasiilor de hartie in jurul unor bolduri infipte intr-o placa de pluta sau in cazul meu am folosit o placa de polistiren dur.

             
   Marime tablou: 16*24,5cm si latimea ramei 1 cm

duminică, 14 noiembrie 2010

Primul fluturas...

     Am sa va prezint primul meu tablou pentru care am muncit destul de mult dar de care sunt foarte multumit.
     Am descoperit pe internet aceasta metoda, asa ca intr-o zi mi-am facut cu greu curaj si m-am apucat de treaba.    
     Mi-am taiat singur fasiile de hartie, am facut rost de lipici pentru hartie, mi-am confectionat singur, dintr-un bat de frigarui, betisorul pentru infasurat hartia si mi-am lasat libera imaginatia.
     Si iata ce a iesit...Ce parere aveti?

Istoria quilling-ului

  Este o forma de artă care implică utilizarea de benzi de hârtie care sunt rulate şi lipite împreună pentru a crea modele decorative.
  PAPER-rulare , FILIGRAN şi QUILLING sunt toate numele care s-au dat acestui mesteşug în istoria sa lungă.
  Meşteşugul a devenit din ce în ce mai popular şi pot fi găsite numeroase lucrări în galeriile de artă din toata lumea, ” QUILLING-ul“ fiind o artă care este practicată atât de tineri cât şi de bătrâni. Unele surse indică faptul că acest mestesug a fost practicat in Egiptul Antic. Este distractivă, accesibilă tuturor şi am găsit-o a fi destul de relaxantă. Sper ca această introducere pentru QUILLING v-a trezit o scânteie de interes şi veţi începe să aveţi o imaginaţie mult mai creativă decât a mea.  
   Instrumentele necesare pentru acest meştesug, în România, se găsesc în magazinele de hobby, seturi de quilling, care conţin fâşiile de hârtie şi acul acela special. Dar chiar, voi puteţi face aceste ace din ace de cusut lâna, din acelea cu capătul mai mare, pe care le-am tăiat la capătul opus vârfului cu un patent. Aşa ajungeţi să aveţi un ac cu capătul ca o furculiţă... Mai e nevoie şi de liniarul cu cele 7 cerculeţe de dimensiuni diferite care ne ajută să facem mai multe modele de o singură mărime.